Szavazás

Legyen további nyughatatlankodás?

Igen, szeretnék én is aktívan beszállni.
- 8 (40%)
Igen, jó olvasgatni az oldalt/fórumot.
- 4 (20%)
Nem, van elég oldal ezen kívül is.
- 0 (0%)
Nem, nem nyújt semmit.
- 0 (0%)

Összes szavazó: 9

Szavazás lezárva: 2008. Január 16. - 17:49:26

Szerző Téma: Tovább zajlik a nyughatatlankodás?  (Megtekintve 2812 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

sylverfox

• Adminisztrátor
  • Újonc
  • Nem elérhető Nem elérhető
    • Yahoo azonnali üzenetküldő - szacsvdm
    • Profil megtekintése
Tovább zajlik a nyughatatlankodás?
« Dátum: 2008. Január 16. - 17:49:26 »
Kedves Nyughatatlanos barátom!

Úgy érzem a Nyughatatlan egy új korszakába érkezett.  Valamennyiszer a Nyughatatlanra gondolok, úgy látom magam előtt mint azokat az alkalmakat, rendezvényeket melyek egykor szebb napokat is megértek, ám most nem jelentenek többet mint egy megüresedett, talán elsilányosodott, ellaposodott forma, amelyből a tartalom, a lényeg elillant. Persze lehetséges, hogy tévedek. Heteken-hónapokon át tartó küzdés után, eme gondolatokka, arra szántam magam, hogy megemlítsem ezt azon (nyughatatlan) szerkesztőknek akik legközelebb állnak hozzám. A HOGYAN TOVÁBBról gondolkozva feljött a lehetőség: "bezárjuk a kapukat".

Napok óta nem tudok előrébb haladni a kérdésben. Ezért, a ti segítségeteket kérem. Mit szeretnéteknti? Milyen terveitek javaslataitok vannak a jövőre nézve? Láttok-e még fantáziát a Nyughatatlanban, úgy ahogyan arról a Rólunk menüpontban lehet olvasni?

Nem túl sok változást eszközöltem az oldalon már hetek-hónapok óta.Valójában nem azért mert nem lett volna rá időm, hanem mert nem volt meg a szükséges motivációm. Erre nézve "állok" most elétek, és kérdezem meg "legyen-e továbbra is nyughatatlankodás?" Csináljuk-e tovább. Hasznosak vagyunk?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Szabó Árpád Csaba, a Nyughatatlan technikai szerkesztője
Naplózva
"Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, a ki ő benne bízik."  Zsolt 34,9

Anonymous

• Vendég
Re: Tovább zajlik a nyughatatlankodás?
« Hozzászólás #1 Dátum: 2008. Január 18. - 17:43:39 »
Kedves Csaba!

Én csak most regisztráltam ide. Korábban a nyughatatlannak kizárólag a Biblia keresőjét használtam, főként azért, mert ha jól tudom ez a kettő közül az egyik, ahol a revideált (új fordítású) adatbázisában is lehet keresni. Fontosnak tartom elmondani, hogy milyen felbecsülhetetlen értélű szellemi fegyvertár volt ez számomra a neten való evangélizációhoz és bizonyságtételhez. Abszolút nem volt hiába, mert ha a hosszú órákat felemésztő, sokszor eredménytelennek tűnő munkád (munkátok) gyümölcse csak egyetlen ember megmenekülése is volt, akkor az már messze nagyobb haszon, mint a befektetés. Csak a saját szolgálatom nyomán tudom mondani, hogy nem csak egy ember megmenekülésében nyújtott nélkülözhetetlen segítséget az a szolgálatotok, amiben pl. Bibliakeresőt üzemeltettek. Ez tehát a legfontosabb, amit mondani szerettem volna. Jézus tud mindenről, ami veletek történik, látta az erőfeszítéseiteket, örül a sikereteknek és nem kárhoztat a bukásokért és hibákért. Tudja, min munkálkodtatok, mire vágytatok és azt is tudja, hogy Ő mit tervez. Mondjak valamit? Biztosak lehettek benne, hogy sokkal jobbat, többet, dicsőségesebbet, mint amit ti magatok legvadabb nekifutással el tudtok képzelni.
Az ember (pl. én is) sokszor lelkesen elhatározza, hogy valamit tesz az Úrért és ezt Ő meg is engedi. Van lehetőségünk tenni az Úrért, mert Ő erre nekünk ad szabad mozgásteret. Ez a tevés aztán idővel elfárad és nagyon sokszor elbukik. De ez nem tragédia, ez benne volt Jézus tervében. Ő megenged nekünk olyat is, ami a mi elképzelésünk, és engedi, hogy egészen addig toljuk előre, amíg az erőnkből futja, hogy aztán kimerüljünk és megértsük, hogy Neki nincs szüksége a mi ötleteinkre. Amíg mi a sajátunkat toljuk előre, addig Ő egyrészt védelmez és befedez minket a komolyabb tragédiáktól, másrészt a szívünket vizsgálja, mert Őt nem a produktum érdekli, hanem hogy a szívünk hogy reagál a különböző dolgokra. Talán most te is hasonlóképpen érzed magad. Én is átmentem már pár ilyenen és visszamenőleg látom, hogy nem volt benne semmi tragikus és hálát adok Istennek a tanításáért, amit nem teológián szereztem, hanem a saját bőrömön éltem meg valóságként (egyébként semmi bajom a teológiával).
Én itt is a bibliai vetés-aratás törvényszerűségét látom működni. Isten csak a magvetőnek ad magot, a kenyeret az éhezőnek adja. Lehet, hogy kenyérre vártatok, de Isten ennél többet akar nektek adni, mert nem vagytok éhezők, hanem magvetők vagytok. Magvetőnek lenni nem mindig dicsőséges dolog, sőt általában nem az. Ha azonban a magvető megmarad magvetőnek és akkor is vet, amikor az előző vetést még nem látta szárbaszökkenni, akkor az aratáskor nagy jutalomban fog részesülni, amikor meglátja mindazt, ami az ő vetéséből ered. Ez nagyobb dicsőség, mint kenyeret kapni.
Tapasztalatom szerint amikor Isten újat akar adni, akkor előtte elvezet arra, hogy a régit tegyük le és váljunk meg tőle. Én nem tudom, hogy konkrétan nektek mi új készül az életetekben, de azt látom, hogy most egy olyan időszakot élünk meg, ahol Isten sokak életében gyökeresen újat akar adni, ami nem hasonlít az előzőre. Sok dolog, ami kereszténynek vagy igeinek tűnt korábban, most a világosságra kerül és kiderül róla, hogy mi is a motivációja és mennyit ér. Dicsőség az Istennek, aki megszabadít minket olyan terhektől, amik nem könnyűek és gyönyörűségesek. Ezek gyakran nehéz döntésekkel járnak - mintha ki akarnának szakítani az emberből egy darabot. Én csak azt tudom mondani, hogy nincs tragédia és bízzunk az Úrban. Ha valami úgymond nem jön be, akkor valószinűleg Jézus többet akar adni.
Végezetül még egy fontos dolog. Az internet a Sátán legdinamikusabban növekvő szellemi szennyvízhálózata. Az istentelen mocsok minden háztartásba be akar ömleni ezen keresztül. Istennek azon gyermekei, akik szolgálata gyógyító sót szórna a fertőző vízbe, a Sátánnak ellenségei. Nyilvánvaló, hogy hadat üzen nekik és vádolja őket mindazzal, amivel csak tudja. A keresztény portálok, keresők, stb.. nagyon fontos szellemi bástyái az Úrnak és Ő gondot is visel rájuk. Amikor átépítést tervez az Úr, akkor bizonyos dolgokat előtte le kell, hogy romboljon (a szőlővesszős példával élve: "és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen."), és az ebből a munkafázisból eredő esetleges fájdalmakat a Sátán szereti túldramatizálni, megfertőzni, beoltani keserűséggel, csalódottsággal, csüggedéssel, reménytelenséggel. Ezek azonban csak trükkök, mert a Sátán nagyon szeretné elfedezni azt a tényt, amit a Bibliában megtalálunk (pl. a keresőtökkel), hogy a Sátán valójában "fegyvertelen", mert Jézus Krisztus végleg lefegyverezte őt és a bandáját.

"De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda! A föld végén ragadtalak meg, annak szélérõl hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek meg!Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerõsítlek, meg is segítlek, sõt gyõzelmes jobbommal támogatlak. Megszégyenülnek és gyalázatba esnek mindazok, akik gyûlölnek téged. Semmivé lesznek, elpusztulnak, akik veled perbe szállnak. Keresed, és nem találod azokat, akik téged támadnak. Megsemmisülnek teljesen, akik ellened harcolnak. Mert én, az ÚR, a te Istened, erõsen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!" (Ézsaiás 41:8-13)

Várjátok, hogy Jézus mit hoz nektek és legyetek áldottak az Ő nevében!
Naplózva

sylverfox

• Adminisztrátor
  • Újonc
    • Profil megtekintése
merre tovább?!
« Hozzászólás #2 Dátum: 2008. Január 18. - 19:32:12 »
Még nem tudom mit tervez az Úr a jövőre. Csak annyit írnék ide, hogy amennyiben van jelentkező arra, hogy a Nyughatatlanon keresztül szolgáljon emberek és Isten felé, úgy azt szeretettel látjuk.

Amiben segítségre szorulunk:
- Cseten, az ima-alkalom vezetése
- Fórumon, moderátor
- Tartalom beküldő, az oldalra
- (esetleg) technikai segítő az oldalhoz - fórumhoz (Joomlát használunk és phpBB-t)
Naplózva
"Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, a ki ő benne bízik."  Zsolt 34,9

gabaa

• Vendég
« Hozzászólás #3 Dátum: 2008. Január 23. - 10:59:21 »
Sziasztok!
Isten előtt nincs akadály, tehát szerintem nem a nyughatatlan léte vagy nem léte fogja Istenbe vetett hitünket megingatni. Legjobban Sylverfox munkáját sajnálnám. Habár nem volt hiábavaló, mert sokaknak adtak erőt a fórum írásai.
Én személy szerint nem nagyon vettem részt a fórumban (mióta munkám van meg egyáltalán nem). A cseten viszont elég gyakran megfordulok, de ezt más helyen is meg lehet tenni.
nagyon sajnálnám még az IGEVADÁSZt! Ezt a szolgáltat sokszor használom.
De ha mennie kell a fórumnak, többet nem tehetek.
Áldjon meg Az Úr benneteket!
gabaa
Naplózva

kicsi alma

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Hozzászólás #4 Dátum: 2008. Január 23. - 13:53:53 »
Sziasztok!
Mindenkinek áldott szép napot kivánok!
Szeretnék szolgálni az Úr, felé. Csaba ha gondolod és úgy érzed, hogy tudom az Úrat itt is szolgálni akkor bármit el vállalok.  Mert biztosan akad olyan dolog számomra amit az Úr meg mutat majd neked. Készen állok mindenre. \":P\"  \":P\"  \":P\"  \":P\"

Szeretettel várom a válaszod!

Isten áldjon benneteket!
Naplózva
Mindenre van erőm, a Jézus Kriztusban,
aki megerösít engem!!!

sylverfox

• Adminisztrátor
  • Újonc
    • Profil megtekintése
Válasz a válaszokra
« Hozzászólás #5 Dátum: 2008. Január 24. - 12:32:07 »
Kedves Gabaa és Kicsi alma!

Köszönjük a hozzászólásaitok. A Nyughatatlan megszűnése még nem elvégzett dolog. Csak annyit ismertünk fel, hogy a jelenlegi állapotában nem működik így tovább. Tehát 2 út van. Egyik az, hogy felhagyunk az oldal üzemeltetésével. A másik, hogy új munkatársakat szerzünk, és újult erővel és lelkesedéssel haladunk tovább. Amennyiben ti voltatok azok akik a szavazásban, azt választottátok, hogy Igen, sőt szeretnék a fennmaradáshoz hozzá is járulni, úgy tudnék is mondani szolgálati területeket.

Gabaa
Örömmel vennénk, ha segítenéd munkánkat azzal, hogy a hét bizonyos napjain, te vezetnéd az imaalkalmat. Ezt jelenleg Fehér "szabadságát" követően Dyttu vette át, ám azonnal jelezte, hogy segítségre van szüksége. Kérlek jelezz itt a fórumban vissza, hogy neked jó lenne-e ez!

Kicsi alma
Te neked van saját honlapod. Arra kellett rájönnöm, az évek során, hogy nem működik hosszú távon a "kétlakiság". Vagyis magyarra lefordítva, tudnánk közösen munkálkodni a Nyughatatlan oldalon, persze ha te is jónak látod. Valószínűleg, az oldalra a tartalmak feltöltése más mint amit te most gyakorolsz, de a "betanítást" vállalnám. \":)\" Tehát, te a Nyughatatlan oldal frissítésében, karbantartásában tudnál segíteni.

Megkérek mindenkit aki arra szavaz, hogy szeretne a tovább-életben maradáshoz hozzájárulni írjon valami arról, mi érdekli/mihez ért/mit tart a legfontosabbnak, hogy tudjam milyen területen vehetem igénybe a segítségét. Köszönöm!
Naplózva

Balázs01

• Vendég
« Hozzászólás #6 Dátum: 2008. Január 29. - 17:54:25 »
Szia Árpi!

Én pl szívesen vezetem a cseten az imaalkalmakat akár egyedüli vezetőként is \":)\"

Balázs
Naplózva

zsotza

• Újonc
  • *
    • ICQ üzenetküldő - 489153185
    • MSN Messenger - k1zsolt@hotmail.com
    • Yahoo azonnali üzenetküldő - kovacs2zsolt@yahoo.co.uk
    • Profil megtekintése
« Hozzászólás #7 Dátum: 2008. Január 30. - 18:00:07 »
Igen!! Isten nagy tanítást adott nekem a Nyughatatlan chat-en-->Balázs szolgálatán keresztül! Nincs Atyánk előtt értékes,és értéktelen ember-a Szolgálatban sem!  Az Istentől elidegenedett világban hátrányban van aki  sérült testileg vagy lelkileg,de Isten Országának építésében nagy szolgálatot tud végezni!! szinte nincs nap,amikor Balázs Testvérünk ne lenne fenn este 9 után az "Imaszobában" hűségesen!! Hálás vagyok Istennek Balázsért...Balázs..Köszönöm,--csak  így tovább! Jahve Atyánk áldja meg Életedet,Szolgálatodat,-és valamennyi Nyughatatlan (os) Testvért! Szeretettel&tisztelettel:zsotza
Naplózva

julcsi

• Vendég
« Hozzászólás #8 Dátum: 2008. Február 02. - 14:00:37 »
Sziasztok! \":)\"

Szeretném ha a Nyughatatlan oldal tovább működne.

Viszont azt nem értem hogy kinek vagy kiknek jutott egyáltalán ezt a topikot elindítani, vagyis szerintem menjen tovább a Nyughatatlan és írjunk minél többen.

Valamint hogy egy kicsit magamért is írjak, ha szeretnék az igazamért kiállni akkor próbáljanak, próbáljatok meg mellém állni ha lehet.
 \":)\"
julcsi
Naplózva

kicsi alma

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Hozzászólás #9 Dátum: 2008. Február 04. - 17:22:58 »
Szia Julcsi!

Nagyon örültem a be irásodnak,nagyon tetszik.  \":oops:\"  De ki kell álnunk egymás mellet,
kérlek te is segitsél abban, hogy a "Nyughatatlan! tovább müködjön.
Az Úr áldását kérjük rád!

Isten áldjon meg!

Gyere és irjál a Fórumba.......... \":D\"  \":)\"  \":oops:\"
Naplózva
Mindenre van erőm, a Jézus Kriztusban,
aki megerösít engem!!!