Sziasztok

Mindig félek irni, mert nem tudom, hogy mi, hogy alakul, valaki netán félreért valamit, azért előrebocsátom, hogy mindazt amit irok szeretettel irom, s azért, hogy netán más "tanulhasson" a hibáimból.
Nagyjábol végig olvastam a témába érkező irásokat. " Szeretném megosztani magam veletek. "
Ez a táma igazán örökzöld. Mindig vannak napok, percek amikor eszemjut, hogy egy társ igazán jol jönne...

Ez nem is gond, de mindig rám pirit az Ur, mi az, hogy néha... mi az, hogy csak ugy alkalomadtán? Sok könyvet is olvastam, hátha megtalálom a "receptet"... és nem... Nincsen recept, ami nekem is, másnak is beválik! Vagyis még nem tudok róla.
De, van egy saját receptem, amit az Urtol kaptam, elmondta nekem az Ur, hogy van társam, igenis rendelt mellém valakit, aki a legtökéletesebb számomra. Cserében megkell tanulnom egy - két leckét:
1. imádkozni mindig és kitartással, hűséggel a társamért, már most kérjem az Urat, mutassa meg nekem és áldja meg őt, igy is, hogy nem ismerem(persze ha ráér 10, 15 év mulva akkor "ráér" az ima is...).
2. (ez a személyesebb) Meg kell tanulnom a felebarátomra ugy tekinteni, hogy nem "irigykedem" a kapcsolatára, nem azt akarom mondani, hogy irtózatosan féltékeny vagyok, meg mindig ezzel foglalkozom, hogy másnak van nekem nincsen...de azért ha öszinte vagyok magamhoz akkor sokszor irigységen kapom magam, ha barátaim arról mesélnek, h milyen jóóó volt a párjuk itt meg ott, esetleg mikorra tervezik a házasságot... Több ilyen jellegű beszélgetés során szolt hozzám az Ur: ibolya, ibolya..., én meg már ott helyben elkezdem szégyelni magam...s tudom, h ez igy nem jó...
Jaaa és ne lássak "mindenkiben" egy potenciális "jelentkezőt" sokáig voltam igy, ha még rajtakapom magam akkor rendesen megszidom magam, mert tudom, nem ez az Ur akarata.
No ezek a dolgok azok amiket nekem megkell tanulni és ha megtanultam a házifeladatot tudom, hogy az Ur megajándékoz. Nem könnyű, de hiszem, hogy jó feladmány és "sikeres" megoldása lesz.
Minden társkeresőnek azt mondom, imádkozzatok érte hűséggel, sőt kérjétek meg barátaitokat is, hogy imádkozzanak értetek, hallgassunk az Urra, lehet, hogy Ő már rég akarja adni, csak még nem készültünk fel teljesen! Jobb ha megtanuljuk a leckét, s aztán kapjuk meg, mert még a végén a "nagy keresésben" elmegyünk az "igazi" mellett.
Olvastam ilyent is, hogy a gyülekezetben nincsen sok fiú, hát vigyetek oda

nem azt mondom, h vigyél oda valakit azzal a céllal, hogy na majd megtér s a társam lesz, hanem ugy, hogy imádkozzál emberekért akik Istenhez térjenek,s lesznek fiúk is, lányok is! Tényleg hiszem, h nem jó az embernek egyedül és rendel az Ur társat mellé.
No és még valami amit olvastam és fontosnak látom (én gyakoroltam, de lemondtam róla) megosztani...

(bocsi, ha nem igy van, de azért osztom meg ezeket, mert tudom, h nekem jol fogtak és hasznosak voltak) Nos: "adott az a magas, kékszemű, barnahajú srác a gyülekezetben, megteszik nekem, hát persze, h megtetszik, szereti az Urat, imaorára is eljár, még a szeretetvendégségre is jó kaját készít, jó a dumája, menő... igaz én nem vagyok olyan menő mint ő, de azért én is szeretem az Urat, tudok főzni is, szép is vagyok,még a dumám is jó, stb..." oooooo Uram, hát add nekem, nem látod, h mennyire találunk? Ő is ilyen, meg olyan... én is ... hát találunk...

S igy szépen lassan "rábeszéljük az Urat", egyszer régen az ifivezetőnk mondta, és igazat adok neki: Imádkoztál Pistikért?, na tessék itt van, neked kellett... Szerintem ez igy veszélyes dolog, imádkozni valakiért akit emberi szemmel én jónak látok, lehet, h emberelig "pont hozzám illene", de Isten mit mond?
jujjj annyi minden motoszkál bennem amit olvastam és gondolok, remélem nem irok sok össze-visszaságot

be is fejezem.
Kedves kereső társaim, az Ur áldjon meg és adjon hozzánk illő társat, adjon nekünk bölcsességet Rábizni magunka és Kedvesek akik már az Ur szeretéből örülhettek társatoknak, imádkozzatok értünk, hogy bölcsek legyünk és nyitottak, mert nem mindig azt és ugy kapjuk ahogy mi elkepzeltük.